Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο ESPA 2014-2020

Οικολογία

Οι οικολογικές μας δράσεις

Ο οικοτουρισμός αποτελεί μια μορφή τουρισμού, η οποία συνδέεται με διάφορες δραστηριότητες στη φύση. Μπορεί να εμπεριέχει δραστηριότητες που να έχουν επιστημονικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (πχ. τουρισμός παρατήρησης των οικοσυστημάτων), η μπορεί να μη συμβάλουν εξ ορισμού απαραίτητα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά να περιλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνονται στο φυσικό περιβάλλον και εν μέρει να έχουν έντονο το στοιχείο της περιπέτειας.

Επισκεπτόμενοι το καταδυτικό μας κέντρο, κάνετε μια περιβαλλοντική επιλογή στον προορισμό. Μέσα από τη δική σας προσπάθεια, συμβάλετε στη διατήρηση των εξαιρετικά ευαίσθητων πόρων της ευρύτερης περιοχής της Αμμουδάρας, της Αγίας Πελαγίας, του Μονοναύτη, καθώς και πολλών άλλων περιοχών.

Μέσα από την οργάνωση διαφόρων δράσεων του Eco Diving Center, συνδυάζετε τόσο την περιπέτεια όσο και την εκπαίδευση, καθώς μπορείτε να βοηθήσετε ουσιαστικά το περιβάλλον, να εκπαιδευτείτε, να ευαισθητοποιηθείτε, αλλά και να ευαισθητοποιήσετε τις επόμενες γενιές.

Μπορείτε να συμμετέχετε στους οργανωμένους υποθαλάσσιους καθαρισμούς η στους καθαρισμούς των ακτών μας, μπορείτε να συμμετέχετε στα εργαστήρια οικολογικής κατάδυσης, μπορείτε να μάθετε να είστε υπεύθυνοι δύτες και να επεκτείνετε τις δικές σας προσωπικές γνώσεις σχετικά με τη θαλάσσια ζωή, από τον Ιχθυολόγο εκπαιδευτή μας Φίλιππο Μαράκη, προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κατάδυση σας.

Φέρτε τα παιδιά σας σε ένα από τα παιδικά σεμινάρια οικολογίας ή οικολογικής κατάδυσης και δώστε τους τα εφόδια να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση.

Ο οικοτουρισμός στην Κρήτη, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, αποτελεί μια αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού και το Eco Diving Center σε μια συμμαχία με την iSea και το Heraklion ECO voice, μέσα από μια πληθώρα προγραμμάτων και δράσεων, βάζει τις βάσεις της οικολογικής κατάδυσης στο νησί.   

Δράσεις