Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο ESPA 2014-2020

ECO DAY

5 Ιουνίου 2020

Karavolas, Heraklion Crete

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δράσεις παγκοσμίως με αφορμή αυτή τη μέρα. Φέτος ήταν μια διαφορετική 5η Ιουνίου. Ήταν η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στην εποχή του κορωνοϊού. Τα φεστιβάλ μισά, ο κόσμος λιγότερος, αλλά η δίψα για αλλαγή και ευαισθητοποίηση πιο μεγάλη από ποτέ.
Το Eco Diving Center μαζί με την Heraklion Eco Voice, τους Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. την greenteam και πολλές άλλες οικολογικές οργανώσεις και ομάδες, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου ήταν εκεί. Εκεί όπου κάθε χρόνο η Heraklion Eco Voice διοργανώνει το φεστιβάλ αστικής οικολογίας, στη περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο. Καθαρίσαμε την περιοχή από πλαστικά και απορρίμματα, σηματοδοτήσαμε τον ποδηλατόδρομο, οραματιστήκαμε ένα αύριο πιο πράσινο και μπλε, ενώ στο τέλος μας χόρεψε ο λαογραφικός όμιλος Χνάρη. Όλα αυτά όμως τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Τις σωματικές αποστάσεις και όχι στις καρδιές μας

Ευχή όλων μας, του χρόνου τέτοια μέρα να κάνουμε τα ίδια και περισσότερα αγκαλιασμένοι σε ένα περιβάλλον πιο καθαρό και πράσινο από ποτέ.