Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο ESPA 2014-2020

Μέτρα υγιεινής κατά της COVID-19

Με αφορμή τη πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα κατάσταση που βιώνουμε με την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που είχε ως αποτέλεσμα την πανδημία COVID-19, και παρόλο που η Ελλάδα αποτελεί τον ασφαλέστερο τουριστικό πόλο έλξης, στο Eco Diving Center νιώθουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για τα αυστηρά μέτρα υγιεινής που ακολουθούμε.

Σεβόμενοι πρωτίστως την υγεία των πελατών αλλά και του προσωπικού μας, όλο το προσωπικό του Eco Diving Center είναι εμβολιασμένο κατά της COVID 19.

O χώρος και το mini bus καθαρίζονται και απολυμαίνονται τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, σε καθημερινή βάση με διοξείδιο του χλωρίου, υποχλωριώδες νάτριο και σαπούνι, συνδυαστικά με υγρά γενικού καθαρισμού. Τόσο το διοξείδιο του χλωρίου, όσο και το υποχλωριώδες νάτριο έχει μελετηθεί σε πολλές διαφορετικές συγκεντρώσεις και έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους έναντι των ιών συμπεριλαμβανομένου και των κορωνοϊών. Είναι ισχυρά οξειδωτικά που δρουν καταστρέφοντας το ιικό γονιδίωμα. Σε μια μελέτη που εξέτασε τον SARS-CoV-2, διαπιστώθηκε ότι απαιτείται συγκέντρωση λευκαντικού 0,1% για τη μείωση της μολυσματικότητας όταν ψεκάζεται σε σκληρή μη πορώδη επιφάνεια, ενώ σε δεύτερη μελέτη για τον ίδιο ιό διαπιστώθηκε ότι ποσοστό 0,1% υποχλωριώδες νατρίου θα απενεργοποιήσει τον ιό εντός 1 λεπτού.

Ολόκληρος ο εξοπλισμός κατάδυσης (μάσκες, βατραχοπέδιλα, στολές, BCD, μποτάκια, κουκούλες και ρυθμιστές) απολυμαίνεται εξ ολοκλήρου μετά από κάθε χρήση παρουσία του πελάτη, με μέθοδο εμβάπτισης κατ ελάχιστο για 30 λεπτά σε διοξείδιο του χλωρίου και σε αραιωμένη χλωροξυλενόλη σε νερό, δραστική ουσία με ποσοστό απενεργοποίησης προγενέστερων κορονοϊών όπως SARS-CoV-1, MERS-CoV, Human Coronavirus κ.α. 99,9%

Κατά τη διάρκεια σχολείων κατάδυσης, παρέχεται σε κάθε πελάτη μας προσωπική στολή, προσωπικός ρυθμιστής με προσωπικό επιστόμιο και με δυνατότητα να το πάρει μαζί του, επανατοποθετώντας το καθημερινά έως ότου ολοκληρωθεί η εκπαίδευση. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και την επιστροφή των υλικών, καθαρίζονται και απολυμαίνονται σχολαστικά για επόμενη χρήση. Παρόλα αυτά, ενθαρρύνεται η χρήση του προσωπικού σας εξοπλισμού αν υπάρχει.

Το μηχάνημα πλήρωσης φιαλών (κομπρεσέρ) του καταδυτικού μας κέντρου, βρίσκεται σε χωριστό χώρο από την κεντρική αίθουσα και παρά τη προβλεπόμενη και συστηματική αλλαγή τον φίλτρων αέρα, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα κατά τη χρήση του.

Το Eco Diving Center είναι δίπλα σας κάθε στιγμή, απαντώντας με πράξεις σε κάθε σας προβληματισμό. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά παρέα στον βυθό! Σας περιμένουμε με αισιοδοξία να ταξιδέψουμε βαθιά, πιο έτοιμοι από ποτέ.