Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο ESPA 2014-2020

ECO DAY

28 Απριλίου 2024

Νήσος Κάσος

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία , σε συνεργασία με την iSea, ο υποθαλάσσιος καθαρισμός του λιμανιού της Κάσου.

Εκατοντάδες πλαστικά μικροπλαστικά και άλλα απορρίμματα συλλέχθηκαν από το βυθό του λιμανιού. Πιο συγκεκριμένα  απομακρύνθηκε σημαντικός αριθμός πλαστικών μπουκαλιών(175τμχ), μεταλλικών κουτιών αναψυκτικού (75τμχ), κονσερβών (27τμχ) και γυάλινων μπουκαλιών (58τμχ).

Η δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω. Με  το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον Μάιο του 2018, μέχρι και σήμερα, έχουν υλοποιηθεί 275 καθαρισμοί, συγκεκριμένα 139 παράκτιοι και 136 υποβρύχιοι κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν συλλεχθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 88 τόνοι απορριμμάτων με σκοπό την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και σκοπό έχει την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Το Eco Diving Center, η iSea, αρκετοί τοπικοί φορείς αλλά και ντόπιοι εθελοντές συμβάλλαμε για μια ακόμα φορά στη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ευχόμενοι η πανέμορφη Κάσος κάθε χρόνο να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη θαλάσσια ρύπανση