Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο ESPA 2014-2020

Workshops

Είτε είστε πιστοποιημένος δύτης είτε όχι αλλά ασχολείστε με τη φωτογραφία, ενημερωθείτε για τα κατά καιρούς σεμινάρια – workshops υποβρύχιας φωτογραφίας που διοργανώνει η σχολή μας, με τον βραβευμένο υποβρύχιο φωτογράφο και εκπαιδευτή μας Φίλιππο Μαράκη.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο.

Το πάθος του τόσο για τη φωτογραφία όσο και για τη θάλασσα και τη θαλάσσια ζωή, ξεκίνησε από τη παιδική του ηλικία. Πλέον ως ενθουσιώδης δύτης αλλά και φωτογράφος, ο συνδυασμός των δυο ήταν αναπόφευκτος. Για αρκετά χρόνια ο Φίλιππος ήταν στην οργανωτική ομάδα της Φωτογραφικής ομάδας του Πανεπιστημιου Κρήτης (ΦΟΠΚ) ενώ πλέον ανήκει στην  Φωτοσύνθεσις.

Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα media, παγκοσμίως γνωστά φωτογραφικά περιοδικά, web sites και επιστημονικά άρθρα.

Ενδεικτικά National Geographic, Wild Planet, Φωτογράφος, Mediterranean marine science κ.α.

Το 2017 στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας, με συμμετοχές φωτογράφων από όλο τον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι (ADA OPEN IUPC 2017), ο Φίλιππος κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία ambient και την 5η στην κατηγορία macro.

Τον Μάιο του 2017  παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο “η δική μου Ελλάδα” στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, με είδη φωτογραφημένα αποκλειστικά σε Ελληνικούς βυθούς. Σήμερα η φωτογραφική έκθεση “η δική μου Ελλάδα φιλοξενείται μόνιμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, αυτή είναι η πιο τιμητική διάκριση για αυτόν μέχρι σήμερα.Ακολούθησε η δεύτερη προσωπική του έκθεση, με τίτλο “kyklos” στο φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Κατά το παρελθόν, έχει συμμετάσχει και σε αρκετές ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις.

Ελάχιστη ηλικία : 15 ετών
Προαπαιτούμενα : Βασικές φωτογραφικές γνώσεις

Ενδιαφέρεστε;

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για διαθέσιμα workshop υποβρύχιας φωτογραφίας με τον Φίλιππο Μαράκη

Ενδιαφέρομαι