Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο ESPA 2014-2020

Σπήλαιο των ελεφάντων

Κάντε κράτηση

Σπηλαιοκατάδυση στην Κρήτη - Χανιά

Tο γνωστό σπήλαιο των ελεφάντων αποτελεί καταδυτικό πόλο έλξης για την παγκόσμια καταδυτική κοινότητα.

Η είσοδος της σπηλιάς, πλάτους 9 μ. και ύψους 6,5 μ., βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και συνεχίζει σε ένα φαρδύ τούνελ μήκους περίπου 40 μέτρων.  Το υπόλοιπο τμήμα, μήκους 125 μ. και μέσου πλάτους 25μ., αποτελεί την κύρια αίθουσα του σπηλαίου. Το βάθος του πυθμένα σε αυτή την αίθουσα κυμαίνεται από λίγα εκατοστά ως 4 μέτρα.

Η οροφή της σπηλιάς είναι γεμάτη από σταλακτίτες κοκκινωπού χρώματος, το οποίο οφείλεται στην περιεκτικότητα αλουμινίου και σιδήρου στα πετρώματα του σπηλαίου. Μέσα στο νερό υπάρχουν και πολλοί σταλαγμίτες.

Το σημαντικότερο εύρημα εδώ, όπου και θα θαυμάσουν οι επισκέπτες, είναι η ύπαρξη οστών ελεφάντων του είδους Elephas chaniensis. Η μετανάστευση αυτών των ειδών στον Ελλαδικό χώρο, προσδιορίζεται ότι έγινε πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια, όταν υπήρχε ενιαία γη από την περιοχή του Ιονίου μέχρι τις ακτές της Μικράς Ασίας, ενώ υπάρχει και ένα πολύ μικρό ποσοστό οστών από ελάφια Cervidae, νάνα ελάφια ύψους 30 εκατοστών.

Η ηλικία του μέχρι στιγμής προσδιορίζεται στα 50.000-60.000 χρόνια.

Ο συνδυασμός του υπέροχου διάκοσμου από σταλακτίτες και σταλαγμίτες (υποβρυχίως αλλά και πάνω από την επιφάνεια του νερού), καθώς και τα απολιθωμένα οστά τα οποία βρίσκονται ενσωματωμένα στα πετρώματα του σπηλαίου με την πάρα πολύ καλή ορατότητα, συνθέτουν ένα μοναδικής ομορφιάς υποθαλάσσιο τοπίο όπου οι επισκέπτες θα θυμούνται για πάντα.

 

Τύπος κατάδυσης : Κατάδυση από σκάφος

Βάθος : 14m

Επίπεδο : Open Water Diver

 

Γενικές παρατηρήσεις :

Η εκδρομή για το Μαράθι Χανίων ξεκινάει νωρίς το πρωί από τη βάση μας με το minibus.

Πραγματοποιούνται στάσεις στη διαδρομή σε διάφορα σημεία για ξενάγηση, φωτογράφηση τοπίων, καθώς και κατ’ επιλογή για καφέ η αναψυκτικό.
Μεταβαίνουμε στο ταχύπλοο σκάφος το μεσημέρι, όπου και ξεκινάμε για το σημείο εισόδου του σπηλαίου.

Μετά το τέλος της κατάδυσης, ακολουθεί περίπατος ή φαγητό και ξενάγηση στη πόλη των Χανίων, μέχρι το απόγευμα όπου και ξεκινάμε για την επιστροφή στη βάση μας στο Ηράκλειο.

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω εκτός του φαγητού/καφέ ή άλλων κατ’ επιλογή υπηρεσιών.
Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί κατόπιν συνεννόησης

Ενδιαφέρεστε;

Ζήστε την υποβρύχια εμπειρία

Κράτηση